Skip to main content

Ο Δημιος Του Ερωτα


“Η απόφαση πάντα εμπεριέχει την παραίτηση από κάτι: για κάθε ναι πρέπει να πεις ένα όχι, καθώς και η κάθε απόφαση παραμερίζει η σκοτώνει τις άλλες επιλογές ( η λατινική ρίζα της αγγλικής λέξεις decide σημαίνει «σκοτώνω» όπως στο homicide η suicide).

Σύμφωνα με τον Irvin Yalom λοιπόν…όταν παίρνουμε μια απόφαση σκοτώνουμε την άλλη μας επιλογή…για αυτό μερικές φορές γινόμαστε δέσμιοι των ίδιων μας των σκέψεων! Δεν μπορούμε να «σκοτώσουμε» την άλλη μας επιλογή… Η κάθαρση όμως δεν αργεί να έρθει μετά από την τελική άποψη είτε είναι σωστή είτε όχι. Σε βάζει σε ένα νέο μονοπάτι χαράζοντας σου τα επόμενα βήματα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις που βαδίζεις και κυρίως ο δρόμος να ναι ίσιος.

«Η απόφαση είναι απλά ένα σταυροδρόμι»

Eνα εξαίσιο λογοτεχνικό που βιβλίο που βοηθάει να περνάνε οι ώρες σαν νερό μαθαίνοντας πράγματα για την ζωή.
Δέκα διαφορετικές ιστορίες ψυχοθεραπείας που η κάθε μια σου δίνει κάτι καινούργιο ώστε να βλέπεις λίγο πιο καθαρά τα πράγματα γύρω σου.

«Ο Irvin Yalom γράφει σαν άγγελος για τους δαίμονες που μας πολιορκούν»ROLLO MAY

Comments

GhostHunter said…
Το θέλω όπωσδήποτε...
Ελπίζω να μην παίρνεις ποσοστά :)
αλλά και να παίρνεις...πάλι το θέλω... ;)
Καλως η κακως δεν παιρνω ποσοστα:D μακαρι να παιρνα γλυκιε μου αλλα δεν...απλα μου αρεσε πολυ για αυτο προβαινω σε διαφημιση;)χαχα!


θελα να πω οτι το βιβλιο το χω διαβασει πολυ καιρο πριν, μεσω ομως της "Αγκαλια με το φεγγαρι" μου ξανα ηρθε στην μνημη...!
Μου ζητησε να μαθει καποια πραγματα και της αφιερωνω το post για να μαθει την γνωμη μου:) Ελπιζω να σε επεισα να το διαβασεις:P
Sigmataf said…
πως ακριβώς λέγεται το βιβλίο και απο ποιές εκδόσεις;
Ο Δημιος Του Ερωτα
και αλλες ιστοριες ψυχοθεραπειας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ

IRVIN YALOM

Σε επεισα ΣΤ?:p

φιλακια:)
nassos said…
"για κάθε ναι πρέπει να πεις ένα όχι"

Πάντα έτσι ήταν. Με κάθε κέρδος υπάρχει ταυτόχρονα μια θυσία ή όπως λένε στη γλώσσα της Διπλωματίας "it is a win-lose situation".
O Yalom είναι από τους πλέον αγαπημένους μου συγγραφείς. Οι εκδόσεις ΑΓΡΑ έχουν ήδη κυκλοφορήσει (με μεγάλη επιτυχία) κάποια απ' τα έργα του μεταφρασμένα. Αξίζει να διαβαστούν όλα! (Υ.Γ. δεν παίρνω ποσοστά)
Τα εχω διαβαζει ολα αγαπητε μου:) και ποσοστα να παιρνες οπως ειπε και ο φιλος μου ο GHOST-HUNTER Δεν θα με πειραζε...Υπεροχα ολα του τα βιβλια αν και για να μαι ειλικρινεις "Η θεραπεια του Σοπενχαουερ" και "Το δωρο της ψυχοθεραπειας" ειναι για ιδιαιτερα γουστα:) Τα υπολοιπα ομως ειναι πραγματικα αριστουργηματα για ολα τα γουστα!Και μενα ειναι ο αγαπημενος μου!:)
Nασσο μου καλα τα λεει η διπλωματια;)
Ενδιαφερον ακουγεται...:)
fish eye said…
..η αποφαση παντα εμπεριεχει την παραιτηση απο κατι..ποοοολυ ενδιαφερον ακουγεται..
εγραψα και πριν αλλα φαινεται δε το πηρε..
ευχαριστω πολυ..καληνυχτααα!!
Candy μου ειναι ενδιαφερον και πραγματικα αξιζει το κοπο αν σου αρεσει να διαβαζεις βιβλια λογοτεχνιας.

Αγκαλια με το φεγγαρι, ελπιζω να το διαβασεις και να μου πεις την αποψη σου τοτε αμα το θυμασαι!

Καληνυχτα σας
Shades said…
Σ` ευχαριστώ Ανατολή μου που αναφέρεις τόσες λεπτομέρειες για το βιβλίο.. θα το πάρω σύντομα.
Καλό σου βράδυ.
Ανατολή μου, με κάνεις & ζηλεύω! Εγώ η καημένη εδώ & μερικούς μήνες δε βρίσκω χρόνο ούτε για να φάω, πού για διάβασμα;! Αξίζει βέβαια!!! (Μωρού ένεκεν...) Έχω αγοράσει τελευταία κάμποσα βιβλία που τα έχω όλα μισά... Θα το πάρω όμως κι αυτό! Κάποια στιγμή, ίσως το Καλοκαίρι στην παραλία, θα τα τελειώσω (I hope!). Oπότε σπεύσε για τα ποσοστά που λέγαμε.
Φιλιά
Anonymous said…
Shades αν σου αρεσει να διαβαζεις λογοτεχνια θα με θυμηθεις...!Ειναι απολαυστικο!

Ντεφακι μου, θα πονταρω στα γραμματα της αγγλικης λυρας:P Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια:)

Ηλιαχτιδα μου:p οντως αξιζει το κοπο αμα ειναι για μωρακι:p αλλωστε τα βιβλια ειναι μονο και μονο να περναμε ομορφα στιγμες ελευθερες για να το διαβαζεις με κεφι...η λογοτεχνια δεν ειναι μαθημα ειναι διασκεδαση:)
Τα φιλια μου σε ολους...και καλο απογευμα!
Alkyoni said…
το χω διαβάσει...
απ τον ενθουσιασμό σου καταλαβαίνω,πως βρήκες στο βιβλίο πολλά να σ αγγίζουν και σίγουρα θα πάρεις κι άλλα του Γιάλομ...
Δεν λέω καλός είναι,ναι όπως το διάβασες...απλά καλός..
μετά τον πρώτο ενθουσιασμό θα δεις το επαναλαμβανόμενο μοτίβο σ όλα του τα βιβλία...
Το όταν έκλαψε ο νίτσε ξεφεύγει...αλλά δεν θα σ αρέσει...εγγυημένα!
συγνώμη αν αυθαιρετώ
καλό σου απόγευμα :)
Oχι ισα ισα...μου αρεσει πολυ να ανταλλασω αποψεις και οταν ειναι αντιθετες δημιουργειται θεμα...πραγμα που ειναι πιο ενδιαφερον απο το να συμφωνει καποιος:)
Η αληθεια ειναι ομως οτι τα εχω ηδη διαβασει ολα τα βιβλια του:) Σπουδαζω ψυχολογια και εχουν πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια για μενα μεσα...!Ισως αν το βλεπεις εξ ολοκληρου ως λογοτεχνικο βιβλιο να σε ενοχλει το μοτιβο του που δεν διαφερει και πολυ...Ομως ειναι ψυχοθεραπευτης οχι συγγραφεας και του το δικαιολογω.Θεωρω επιτυχημενες τις προσπαθειες του να γραψει λογοτεχνια αν και δεν βαζω ολα του τα βιβλια σε ιδια μοιρα...Το "Δημιος του Ερωτα" ηταν το πρωτο που διαβασα και οντως με ενθουσιασε.Το οταν εκλαψε ο Νιτσε ειναι απο τα αγαπημενα μου.Τα υπολοιπα μου αρεσαν...βαζωντας τα ιεραρχικα το "ντιβανι" δεν το εκτιμω οσο τα αλλα, ομως οχι οτι δεν μου αρεσε:)
Το δωρο της ψυχοθεραπιας ειναι πολυ ενδιαφερον αλλα οχι για αυτους που δεν τους απασχολει η ψυχολογια,ασε που το θεωρησα δυσκολο σαν βιβλιο για καποιον που δεν ξερει τιποτα για την επιστημη.Μεχρι και εγω η ιδια χρειαζομαι να το ξαναδιαβασω!Ομως δεν ειναι στο ιδιο μοτιβο με τα υπολοιπα, διαφερει! Η θεραπια του Σοπενχαουερ ειναι πραγματι πανω κατω στα ιδια πλαισια με το ονταν εκλαψε ο Νιτσε αλλα αξιζει να προσεξεις τις διαφορες.
Αυτα απο μενα :)
Alexandra said…
γιάλομ ακόμα δεν διάβασα. ίσως από αντίδραση αφού έγινε τραγικά μόδα. θα το κάνω και θα σου πώ!
Nαι Αλεξανδρα μου εχεις δικιο,δεν ειναι ομως δεδομενο οτι αν κατι ειναι στην μοδα ειναι και κακης ποιοτητας...εγινε της μοδας μετα απο τοση διαφημιση-ο Yalom οταν ηταν στην Ελλαδα απορησε με την υποδοχη γιατι δεν καταλαβε το λογο-πολλοι απο μας τα διαβαζουμε μονο και μονο για να πουμε οτι το καναμε, δεν ειναι ομως ετσι:( Αξιζει πιστευω!Περιμενω τισ παρατηρησεις σου:)
Klearchos said…
Όταν ήμουνα μικρούλης, πίστευα ότι οι επιλογές που έκανα στο περπάτημα μου, αν δηλαδή θα πήγαινα από τον ένα δρόμο ή από τον άλλο, είχαν πολύ μεγάλη σημασία για την εξέλιξη των πραγμάτων... Εντάξει όχι για την Αφρική, αλλά για την μετέπειτα ζωή μου... Τότε κάππου είχα διαβάσει ότι αυτό ήταν μια μορφή σχιζοφρένιας... Τελικά σήμερα το αποκαλούμε "Θεωρία του Χάους¨... Τώρα επεξεργάζομαι άλλες δύο - τρεις θεωρίες που έχω... lol
Anonymous said…
Η ανωνυμια σε αυτου του ειδους την επικοινωνια μου επιτρεπει καλλιστα να σου πω και εγω ενα μυστικο...:p
Ειμαι σχιζοφρενεις...:D επειδη τα παιδακια σkεφτονται οτι θελουν...εγω σαν παιδακι ποτε δεν μπηκα στην διαδικασια να το εξετασω αυτο το θεμα...σαν ενηλικας ομως εχω την αποψη που ειχες και εσυ σαν παιδακι:p Το μονο που με παρηγορει μετα απο αυτο που εμαθα απο το σχολιο σου...ειναι οτι ειχα κανει μια παρουσιαση για την σχιζοφρενια και αυτη η μορφη δεν μου εμφανιστηκε σε κανενα βιβλιο...αρα εχω ελπιδες να ναι απλα μια αποψη:D

Popular posts from this blog

Το τελευταιο Post του χρονου!!!

Γεια σας… έφτασε ο καιρός και πρέπει να πάω και εγω σπιτάκι μου… να κάνω διακοπές να ηρεμήσω να μην διαβάζω…να ειμαι έξω για βόλτες… η με φίλους…! Ήδη έχει αρχίσει και μυρίζει Ελλάδα… Ναι…εγω μυρίζω Ελλάδα κάθε φορά που κατεβαίνω στο Ελ. Βενιζέλος! Πόσο μου έλειψαν όλα… και ας ξέρω ότι μετά, σε ένα μήνα δηλαδή που θα γυρίσω Swansea, θα μου έχει λείψει το εδώ…! Τώρα όμως, αχ και τι δεν θα έδινα ναι ήμουν με μια κίνηση εκεί… Είναι βασανιστική αυτή η αναμονή. Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι θα κάνουμε κατά την διάρκεια των διακοπών μας και πως είναι τα πράγματα γενικώς εκεί… Εσάς θα σας χάσω για ένα μήνα.!!! Τελείως !!!! Εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και στον καθένα ξεχωριστά καλές γιορτές και να περάσετε μια όμορφη πρωτοχρονιά!!! Χρονια πολλά σε όσους γιορτάζουν και να χαίρεστε τα αγαπημένα σας άτομα !!! Να πάρετε πολλά δώρα και πολύ αγάπη…να δώσετε επίσης και από τα δυο….Kαι γενικώς εύχομαι μέσα από την ψυχή μου ότι επιθυμείτε!!! Κλέαρχε ειμαι σίγουρη ότι οι γιορτές θα ναι τέλειες

Tελευταια φορα :)!!!

Θελω να ευχαριστησω τον Arturo για την προσκληση που μου εκανε και παλι στο παιχνιδι :) Ειναι τιμη μου και την δεχομαι.Ομως θα πω οτι ειναι η τελευταια φορα που παιζω:p και οτι αυτη τη φορα δεν θα πεταξω το μπαλακι Γιατι νομιζω οτι το παρακαμε...;) 1)Πιστευω οτι αν ολοι αυτοι που υποστηριζουμε οτι μπορουμε να αλλαξουμε το κοσμο, αν πραγματικα προσπαθησουμε τοτε μπορουμε...αλλα δεν προσπαθουμε! 2)Τον πρωτο ερωτα της ζωης μου τον λενε ΒΑΣΙΛΗ 3)Μισω τα κωμμοτηρια...αντιθετα με το μισο γυναικειο πληθυσμο! 4)Δενομαι με αντικειμενα...ας πουμε το κινητο μου...ενα κουκλακι που εχω απο τριων ετων και αλλα πολλα!:p 5)Αυτη ειμαι εγω και ουδεμια σχεση εχω με την κοπελα στο avatar:s

Αφιερωμενο στον Νικο!

O κυριος στην photo ειναι το πιο γλυκο πλασμα στον κοσμο!Ευαισθητος ρομαντικος γλυκος εχει αρχες και ξερει να φερεται αναλογα με τις περιστασεις!γραφει ποιηματα και εχει ταλεντο!Διαθετει απιστευτο χιουμορ...σε σημειο να μπορεις να αναπνευσεις απο τα γελια...και μολις εχει κλεισει τα 20!!!!Παρολα αυτα ειναι με μια κοπελα εδω και πολυ καιρο και περνανε καλα!Για εμενα ειναι τα παντα!Τον αγαπαω περισσοτερο απο ολο τον υπολοιπο κοσμο πανω στην Γη και μου λειπει περισσοτερο απο ολους τωρα που ειμαι μακρια τους!Αυτος ο κυριος λοιπον ειναι ο αδερφος μου !:)